Fritzerland

Fritzerland, het land van Melk en Honing!

‘Gemütlich’ zeggen ze hier in Fritserland en zo is het ook! Opmerkelijk aan Fritserland is de ruige natuur en de gastvrije mensen. Neem Eef en Frits die wij, Kim, Marieke, Michel en Laurens op doorreis naar Pfaffikon ontmoeten. Een alleraardigst stel in traditionele kleding die zo typisch is aan deze streek.

Wat brengt jullie in Fritserland vragen Eef en Frits. Een droom openingszin en direct een bevestiging dat de Fritsers een van de vriendelijkste volken zijn van Europa, en Frits en Eef in het bijzonder! Wij vertellen ons verhaal maar al te graag, over onze drang naar vrijheid, het slapen in de natuur, ontmoetingen met de lokale bevolking, koken op open vuur en de urenlange bergwandelingen. Ondertussen vloeit de wijn rijkelijk en wordt de tafel gevuld met heerlijke Fritserse gerechten. Nu is het de beurt aan ons. Wij willen graag meer weten over deze bijzondere en gastvrije mensen. Eef en Frits beginnen te vertellen, ja liefde op het eerste gezicht glunderen ze beiden. Eef beschrijft de eerste ontmoeting. In groepsverband, cursus, Frits stond daar en we raakten aan de praat, het klikte meteen. Sindsdien zijn we niet meer gestopt met praten. Frits vult enthousiast aan, en nu gaan we trouwen, een bezegeling van onze liefde. Frits vertelt over zijn aanzoek, samen met Hidde en Sara, dat was wel heel bijzonder. En ze zei ook meteen ja, iets wat ongewoon is voor Fritserse vrouwen. Wat een leuk stel denken wij. Dat genoegen is wederzijds, Eef en Frits nodigen ons uit voor hun huwelijk, een enorme eer. Wij nemen na een heerlijke avond afscheid en beloven plechtig naar het huwelijk te komen. Buiten gekomen kijken wij elkaar met een blik van verstandhouding aan. We zijn ervan overtuigd. Eef en Frits zijn vrienden voor het leven en wij weten dat we lang van dichtbij getuige zullen zijn van een mooi en gelukkig huwelijk.